طريقة تتبيل الدجاج المقرمش كنتاكى بالظبط
المقادير:
دجاجة كاملة مقطعة 8 قطع
ملح
فلفل اسود
بابريكا حمرا مطحونه
كمون مطحون
بصل مجفف مطحون
توم مجفف مطحون
كسبرة افة مطحونة
ليمون
دقيق بقسماط لو عيزاه ناعم او كمية من الشوفان كويكر اوتس لو عيزاه كرسبى ومحمص حسب الرغبة
كميه مناسبه من الزيت للتحمير
الطريقة:
وينقع المخلوط المواد السابقة فى التوابل اللى حضرناها ليله كاملة وتضعيها فى الثلاجة
فى اليوم التالى تسوى الدجاجة على النار فى قدر مناسب ومحكم الغطاء لمدة ربع ساعة نار هادية وبدون اى اضافة بس الدجاجة وحدها فى القدر (تسوى فى عرقها)
بعد كدا تطلعيها تبرد شوية ووبعد ما تهدى لفها بالبيض والقسماط وحمرى فى الزيت حتىيتحول لونها للذهبى
طريقه ارز الكنتاكى
المقادير ارز بيسمت كميه حسب الرغبة
بصله مقطعة
لحم مفروم معصج
ملعقة ص كارى
جوز طيب مبشورة ملح وفلفل اسود
ملعقة ك كركم
الطريقة:
بنقع البسمتى فى ماء ساخن وملح مع التقليب
المقادير:
دجاجة كاملة مقطعة 8 قطع
ملح
فلفل اسود
بابريكا حمرا مطحونه
كمون مطحون
بصل مجفف مطحون
توم مجفف مطحون
كسبرة افة مطحونة
ليمون
دقيق بقسماط لو عيزاه ناعم او كمية من الشوفان كويكر اوتس لو عيزاه كرسبى ومحمص حسب الرغبة
كميه مناسبه من الزيت للتحمير
الطريقة:
وينقع المخلوط المواد السابقة فى التوابل اللى حضرناها ليله كاملة وتضعيها فى الثلاجة
فى اليوم التالى تسوى الدجاجة على النار فى قدر مناسب ومحكم الغطاء لمدة ربع ساعة نار هادية وبدون اى اضافة بس الدجاجة وحدها فى القدر (تسوى فى عرقها)
بعد كدا تطلعيها تبرد شوية ووبعد ما تهدى لفها بالبيض والقسماط وحمرى فى الزيت حتىيتحول لونها للذهبى
طريقه ارز الكنتاكى
المقادير ارز بيسمت كميه حسب الرغبة
بصله مقطعة
لحم مفروم معصج
ملعقة ص كارى
جوز طيب مبشورة ملح وفلفل اسود
ملعقة ك كركم
الطريقة:
بنقع البسمتى فى ماء ساخن وملح مع التقليب
الثلاثاء يونيو 28, 2011 10:05 am من طرف شحرورة
» كل وحده حـــــامل تدخل وتقول الاسم اللي اختارته لمولودها القادم بأذن الله
الثلاثاء يونيو 28, 2011 10:01 am من طرف شحرورة
» مراحل الولادة
الثلاثاء يونيو 28, 2011 9:59 am من طرف شحرورة
» الباذنجان
الثلاثاء يونيو 28, 2011 9:50 am من طرف شحرورة
» مخلل الفلفل المحشو بالملفوف والجزر
الثلاثاء يونيو 28, 2011 9:46 am من طرف شحرورة
» كعكة المربى
الثلاثاء يونيو 28, 2011 9:45 am من طرف شحرورة
» صلصات رائعه
الثلاثاء يونيو 28, 2011 9:37 am من طرف شحرورة
» الكريم كراميل
الثلاثاء يونيو 28, 2011 9:22 am من طرف شحرورة
» كيك بالشيكولاته بشكل مختلف
الثلاثاء يونيو 28, 2011 9:18 am من طرف شحرورة